Redactie en auteurs

Ben de Pater is als universitair hoofddocent sociale geografie verbonden aan het Departement Sociale Geografie van de Faculteit Geowetenschappen, Universiteit Utrecht. Hij is co-auteur/redacteur van (studie)boeken, bundels en atlassen. Zo schreef hij o.a. het boek De ontdekking van de geografie (2014), uitgegeven door Perspectief Uitgevers. Van 1992 tot 1999 was hij hoofdredacteur van de vaktijdschriften Geografie en Geografie-Educatief, uitgaven van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (www.knag.nl). Vanaf 2001 is Geografie-Educatief opgegaan in Geografie. Van Geografie is Ben de Pater auteur en redacteur van de boeken-rubriek.

Leo Paul is als universitair hoofddocent sociale geografie verbonden aan het Departement Sociale Geografie van de de Faculteit Geowetenschappen, Universiteit Utrecht. Van 2007 tot 2014 was hij onderwijsdirecteur van het departement Sociale Geografie en Planologie van de faculteit Geowetenschappen. Hij is gespecialiseerd in de (regionale) geografie van Midden- en Oost-Europa en Rusland. Omdat een groot deel van zijn regio is toegetreden (of wil toetreden) tot de Europese Unie heeft hij zich ook het onderwerp Europese Integratie eigen gemaakt.

Auteurs: Marianne de Beer (gemeente ’s-Hertogenbosch), Pim Beukenkamp (Universiteit Utrecht), Jos Bierbooms (Universiteit Utrecht), Martin Boisen (Rijksuniversiteit Groningen), Gideon Bolt (Universiteit Utrecht), Bouke van Gorp (Universiteit Utrecht), Sjef van Hoof (Fontys Hogeschool Tilburg), Gert-Jan Hospers (Radboud Universiteit Nijmegen, Stichting Stad en Regio Enschede), Ilse van Liempt (Universiteit Utrecht), Marlies Meijer (Universiteit Utrecht), Joost van Mensch (Scholengemeenschap Dalton Voorburg, Reinwardt Academie Amsterdam), David Ollivier de Leth (MVO Platform Amsterdam), Hans Renes (Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam), Ton van Rietbergen (Universiteit Utrecht), Vincent Schippers (Universiteit Utrecht), Erwin van Tuijl (Erasmus Universiteit Rotterdam), Alphons de Vocht (Universiteit Utrecht) Malou Weber (Hogeschool Rotterdam), Sofie te Wierik (Universiteit van Amsterdam), Egbert van der Zee (Universiteit Utrecht).