noordamerika_s

Redactie en auteurs

Ben de Pater (1955) is als universitair hoofddocent sociale geografie verbonden aan de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Hij is co-auteur/redacteur van (studie)boeken, bundels en atlassen. Zo schreef hij o.a. het boek De ontdekking van de geografie (2014), uitgegeven door Perspectief Uitgevers. Van 1992 tot en met 1999 was hij hoofdredacteur van de vaktijdschriften Geografie en Geografie-Educatief, uitgaven van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (www.knag.nl). Vanaf 2001 is Geografie-Educatief opgegaan in Geografie.

Otto Verkoren was als hoogleraar van de sectie International Development Studies aan het Departement Sociale Geografie en Planologie verbonden aan de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar migratiestudies en de gevolgen daarvan voor de arbeidsmarkt en woningmarkt, met bijzondere belangstelling voor Noord- en Latijns-Amerika en Tropisch Afrika.

Auteurs: Pim Beukenkamp, Cees Eysberg, Kees Gootjes, Jan Groenendijk, Virginie Mamadouh, Henk Ottens, Ben de Pater, Otto Verkoren, Jan van Weesep, Herman van der Wusten